Weboldal címe
Weboldal alcíme
KOKAS FOGLALKOZÁSOK és HANGVARÁZS KONCERTEK
"Nem csak zenepedagógiát művel, hanem személyiséget formál, érzelemvilágot gazdagít, lelki nevelést alkalmaz, empátiát fejleszt." 
​(Dr. Bagdy Emőke)

Az alapítvány által működtetett Kokas foglalkozásaink és a hozzákapcsolódó Hangvarázs koncertjeik segítséget nyújtanak azokra a problémákra, amelyekkel a magyar nevelés-oktatás rendszerében jelenleg igen sok óvodás, kisiskolás gyermek küzd (pl. beilleszkedési problémák, önbizalom hiánya, gátlások, hiperaktivitás). 

KOKAS FOGLALKOZÁSOK 

2008 óta vehetnek részt a kisgyermekek ezen a személyiségfejlesztő foglalkozásokon. Kokas Klára neve és a gyermekek harmonikus fejlesztésére kidolgozott módszere nem csak Magyarországon, hanem külföldön is elismert. Szkubán Judit tanárnő Kokas oktató évek óta egyre nagyobb sikerrel vezeti ezeket a foglalkozásokat. Kokas Klára pedagógiai rendszerében a Kodály-módszer kiegészül a hallott zenére improvizált szabad mozgással, az alkotás, az önkifejezés örömével. A gyerekek igényes komolyzenei részleteket hallgatva táncolnak, mozognak, történeteket találnak ki. Mindeközben indirekten fedezik fel saját testüket, tapasztalják meg a zene felszabadító erejét.​​

" Lásd meg a gyermekedben a szellemi ajándékot!

   Adj neki biztonságot és szeretetet,

   Hidd el neki a törpét és a tündért,

   Rossz szóval, gondolattal ne vétkezz ellene.

   A kommerszet távolítsd el tőle, tudd, hogy Ő katarzisra szomjas,

   Vigyázz otthonod csendjére, küzdj a háttérzene ellen,

   Ne érd be másodrendű minőséggel:

   Bachnál, Mozartnál alább ne add!"

                                       (dr. Kokas Klára)


Kokas Klára (Klári néni) a Kokas módszer megalkotója
Kokas foglalkozás a Zeneakadémián
Kokas foglalkozás a Zeneakadémia

HANGVARÁZS KONCERTEK 


" A kultúra befogadása felfedezés, út az ismeretlenbe, a titokzatos vágyott világba, a mindenségbe, a végtelenbe"           (dr.Kokas Klára a módszer megalkotója)

A koncert és a hozzá kapcsolódó foglalkozás már szinte részévé vált a Kokas foglalkozás sorozatnak, de azok az óvodás és kisiskolás gyerekek is látogathatják szüleikkel, akik csal alkalom szerűen érdeklődnek a módszer iránt. A foglalkozások 2-3 havonta kerülnek megrendezésre, melynek különlegessége, hogy a gyerekek élő zenére játszhatnak, mozoghatnak.

Érdekessége még a foglalkozásnak, hogy a részvevők nem székeken ülnek, hanem szőnyegen, szüleik ölében vagy mellettük, párnákon foglalnak helyet.A hallott produkciókat nem "zajos" tapssal, hanem csendben, kendők lenegtésével köszöni meg a hallgatóság.

A hallott zenét először csendben hallgatják meg a gyerekek, majd ismételt elhangzás közben már lehet rá mozogni, táncolni.