Weboldal címe
Weboldal alcíme
AKTUALITÁSOK
Fejléc alcím szövege

A Szuppán Irén Művészeti Alapítvány 2020. április 01. és 2021.szeptember 30. között működési költségeinek nagy részét a Nemzeti Együttműködési Alap " Az együtt zenélés öröméért" elnevezésű pályázaton nyert összegből finanszírozta.


A Szuppán Irén Művészeti Alapítvány 2018. április 01. - 2019. március 31. között megrendezésre kerülő szakmai programjainak nagy részét a Nemzeti Együttműködési Alap "Új nemzedékek  jövőjéért által a "A művészetkedvelő fiatalokért"" és a "Fiatalokkal a fiatalokért" című pályázatokon elnyert összegek segítségével valósítjuk meg.
Az idén is nagyon változatos, színes műsorral várja kedves közönségét a Dunakeszi Ifjúsági Szimfonikus Zenekar és a Dunakeszi Koncertfúvósok VII. közös Adventi Hangversenyére! ????
A Duankeszi Ifjúsági Szimfonikus Zenekar ​megalakulásának 10 éves Jubileumi Hangverseny sorozatának második rendezvényén további meglepetések és különlegességek várhatóak. Erre a rendezványünkre is sok szeretettel várjuk a kedves érdeklődőket!A Dunakeszi Ifjúsági Szimfonikus Zenekar  megalakulásának 10 éves Jubileumi Hanverseny sorozatának első rendezvényére  sok szeretettel várjuk a kedves érdeklődőket, régebbi és újabb koncert látogatóinkat.

Az ünnepi rendezvényen kisebb-nagyobb meglepetésekkel igyekszünk emelni az esemény hangulatát, méltó emléket állítva így ennek a kiemelt évfordulónak.

A belépés ingyenes!
MIÉRT NÉPSZERŰ  A KOKAS PEDAGÓGIA?

Alkalmazásának lehetőségei az oktatásban.

A 2017.10.21-i nagysikerű Kokas nap rendezvényének folytatásaként a nagy érdeklődésre való tekintettel ismét megrendezzük NYÍLT SZAKMAI napunkat. Az egész napos  továbbképzést a Kokas Klára Szakmai Kollégium oktatóival közösen kerül megszervezésre. A nap egyben tisztelgés Kokas Klára előtt, aki az idén lenne 90 éves.

Az érdeklődők - és nem csak pedagógusok - saját magukon tapasztalhatják meg, hogyan is működik a gyakorlatban a Kokas pedagógia. Ezen kívül módszertani előadások, filmvetítés és bemutató foglalkozás segítségével nyerhetnek betekintést az érdeklődők ebbe az izgalmas pedagógiába. Igény szerint tanusítványt is tudunk kiállítani a törvényileg engedélyezett 6 óra időtartamra.

A nap zárásaként  egy különleges koncertélménynek is a részesei lehetnek, mely szintén szerves részét képezi Kokas Klára pedagógiájának.

Jelentkezni a lentebb található online regisztrációs lapon lehet.

Köszönjük érdeklődését!


"SZERDAI KIS ÉLMÉNYZENE" KONCERT SOROZAT

ADVENTI HANGVERSENYEÜnnepeljünk és muzsikáljunk együtt!

Szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt ünnepi hangversenyünkre. A koncerten fellépnek a Dunakeszi Széchenyi István Általános iskola tanulói és az alapítványunk tanárai, növendékei.

A közös zenei élményen túl apró meglepetésekben is lesz része a kedves érdeklődő gyerekeknek, felnőtteknek.

Várunk mindenkit sok szeretettel!


VI. ADVENTI HANGVERSENY


Az idén már VI. alkalommal várja kedves érdeklődőit az alapítványunk által működtetett Dunakeszi Ifjúsági Szimfonikus Zenekar a Dunakeszi Koncertfúvósokkal megrendezésre kerülő közös városi szintű rendezvényére.

Az est folyamán népszerű dallamok mellett más érdekes zeneművek is felcsendülnek majd.

Mindkét zenekart Szilágyi Szabolcs Balázs vezényli.


HANGVARÁZS KONCERTÚj helyszínen várunk minden kedves érdeklődőt különleges élményeket nyújtó hangversenyünkre. A rendezvényre minden olyan kis gyermekkel érdemes jönni, akiknek zenei nevelésést a szülők szeretnék minél hamarabb lekezdeni. A hagyományos koncert látogatástól eltérően a gyerekek itt szüleik ölében, olyakor játékos, élő zenére történő mozgás keretében élvezhetik a klasszikus zene szépségét.

A rendezvény műsorszámaival a téli hangulat mellett már  a Karácsonyi hangulatot készíti elő.

 


ZENÉS DÉLELŐTT IFJÚ TEHETSÉGEKKEL

Szeretettel várunk minen kedves érdeklődőt, iskolai osztályt, csoportot, gyermekes családokat                         Interaktív Hangversenyünkre.

A koncert műsorát úgy állítottuk össze, hogy a fiatalok számára könnyen befogadható művek csendüljenek fel. Az előadást vetítések,  a zeneművekről elhangzó érdekességek és számos olyan, könnyen megválaszolható   kérdés teszi még színesebbé, melynek megválaszolásával a bátrabb gyerekek apró meglepetésekben is részesülhetnek.

Hiszünk abban, hogy a gyerekekhez a gyerekek útján vezet a legbiztosabb út, az ő közvetítésükkel igen széles körbe el tudjuk juttatni a művészetek, a komolyzene, a társas zenélés a tánc és színművészet jelentőségét.

Iskolai csoportokat kérnénk, hogy az alábbi email címen regisztráljanak: szuppaniren.alapitvany@gmail.com


4. "SZERDAI KIS ÉLMÉNYZENE" KONCERTSOROZAT A 2017/18-as tanév "Szerdai Kis Élményzene" koncertsorozat záró programjának keretében a kitartó, lelkes koncertlátogató gyerekek között apróbb és nagyobb értékű ajándékokat sorsolunk ki. Éppen ezért kérjük, hogy a gyerekek feltétlen hozzák magukkal bérleteiket. :-)


KOKAS FOGLALKOZÁS ÉS HANGVARÁZS KONCERT 


A Szuppán Irén Művészeti Alapítvány 2017.április 01. - 2018.március 31 között megrendezésre kerülő szakmai programjait a Nemzeti Együttműködési Alap "Új nemzedékek  jövőjéért által a "Civil Szervezetek szakmai programjának támogatása 2017"  című pályázaton elnyert összeg segítségével valósítjuk meg.


3. "SZERDAI KIS ÉLMÉNYZENE" KONCERTSOROZATKoncertsorozatunk következő rendezvényének különlegességeként  többek között a Duankeszi Farkas Ferenc AMI művésztanárai játszanak együtt növendékeikkel.

Hallható lesz hegedű duó, gitár kamara, fuvola duó és vonós kamara.

 


ZENE ÉS TÁNC

INTERAKTÍV HANGVERSENY Egy nagyon hangulatos, kimondottan gyerekközpontú koncert zenével,  tánccal, énekkel, vetítéssel. Az est során a felcsendülő zeneművekről néhány információt hallhatnak majd a gyerekek , melyeket ha jól megfigyelnek és később a feltett kérdésekre helyesen válaszolnak, apró meglepetéseket kapnak.

A felcsendülő zeneműveket tánc is színesíti majd. ADVENTI HANGVERSENYEK 

ADVENTI HANGVERSENY 

FÓTON​​

V. ADVENTI HANGVERSENY A KONCERTFÚVÓSOKKAL


KOKAS PEDAGÓGIA SOKSZÍNŰSÉGE

SZAKMAI NAP 2017. OKTÓBER 21.

​PEDAGÓGUSOKNAK  IGÉNY SZERINT TANUSÍTVÁNYT TUDUNK KIÁLLÍTANI!​​"SZERDAI KIS ÉLMÉNYZENE" KONCERT SOROZAT


​​A Dunakeszi Széchenyi István Általános Iskolával  és a Dunakeszi Farkas Ferenc AMI-val közös szervezésben kerül megrendezésre immár ötödik éve ez az egyre népszerűbb hangverseny sorozat. Célja, olyan gyerekekhez,  és felnőttekhez  eljuttatni a hangszeres, - és énekes komolyzenét, akiknek egyéb lehetőségük nem adatik meg az élő koncertek látogatására. A rendezvényeken a meghívott vendégeken túl fellépnek az alapítványunk által támogatott művészeti csoportok, a Dunakeszi Farkas Ferenc AMI tehetséges növendékei, tanárai illetve a Dunakeszi Széchenyi István Általános Iskola növendékei, művészeti csoportjai.

A rendezvény sorozatot a Szuppán Irén Művészeti Alapítvány támogatja!

MINDEN KEDVES ÉRDEKLŐDŐT AZ IDÉN IS SOK SZERETETTEL  VÁRUNK  !


IFJÚ TEHETSÉGEK A MŰVÉSZETÉRT 

Az Ifjúsági bérlet egy olyan programsorozat elindítása, mely az alapítvány keretében működő művészeti csoportok példaértékű összefogására épül. A 3 alkalmas rendezvény sorozat első programja a Dunakeszi Radnóti Mikós Gimnázium diákjai számára kerül megrendezére a Zenei Világnap alkalmából. A koncert házigazdája Zelinka Tamás zenetörténész, a Parlando folyóirat főszerkesztője, aki interaktív keretek között mesél a diákoknak az elhangzó zeneművekről. A fellépő művészeti csoport az alapítvány által működtetett Ifjúsági Szimfonikus Zenekar (műv. vezető: Kátai Katalin és Szilágyi Szabolcs Balázs) .

A második alkalommal szintén egy interaktív rendezvényre kerül sor, ahol a gyerekek apró jutalmakat kapnak egy-egy helyes válaszért. Terveink között szerepel egy különleges vendéget meghívása is, de fellép még az alapítvány Gyermekkórusa (műv.vez.: Márkus Erzsébet), az Ifjúsági Szimfonikus Zenekar, a Dunakeszi Farkas Ferenc AMI  gitárosai (műv.vez.: Kökény Zsuzsanna és Madarász József), a Diótörő Balettiskola táncosai (műv. vezető: Gyúró Tamás).

Színjátszósaink egy egész estés színdarabbal örvendeztetik meg a közönséget, melynek aláfestő zenéjét az alapítvány által működtetett Ifjúsági Szimfonikus Zenekar és Gyermekkórus adja.


"SZERDAI KIS ÉLMÉNYZENE" GÁLA HANGVERSENY Az idei hangverseny sorozatunkat is egy nagyszabású koncerttel zárjuk.

Kérjük ne hagyják otthon se gyermekük, se a saját bérletüket, mert az est folyamán értékes apróbb és nagyobb ajándékok kerülnek kisorsolásra.

​Várunk mindenkit sok szeretettel!


2016. 


BÚCSÚZUNK  

Fájdalommal tudatjuk, hogy alapítványunk megalapítója Szuppán Irén Munkácsy Mihály-díjas textilművész, Érdemes és Kiváló művész, Dunakeszi Díszpolgára, 89 éves korában elhunyt. Műveit Magyarország számos nagyvárosában, így a budapesti Iparművészeti Múzeumban, a Műcsarnokban, a Nemzeti Galériában is bemutatták. Nem csak hazánkban ismerik művészetét, hiszen munkáit kiállították a hátáron túl, Manchesterben, Franciaországban, Helsinkiben.
Alapítványunkat 2009-ben Farkas Ferenc Művészeti Iskola Alapítványa a Művészet Szeretetéért néven alapította meg az intézmény akkori vezetőjével közösen.

Egyéb díjak , kitüntetések

1970 Az I. Fal- és Textil Biennálé III. díja, Szombathely
1994 13. Textil Biennálé, Vas megye díja, Szombathely
2003 ‘PELSO’ Balaton Múzeum, Keszthely
Művelődési Minisztérium díja
2006 Kiváló Művész kitüntetés
2006 Az év iparművésze kitüntetés, MAOE


Egyéni kiállításai

1960 • Fényes Adolf Terem, Budapest (kat.)
1967 • Hlavniho Mesta G., Prága
1969 • Les Arbres, Charbonnières-les-Bains (FR) • Ady Endre Művelődési Ház, Nádudvar
1975 • Csók Galéria, Budapest (kat.)
1976 • Görög templom, Vác (kat.)
1977 • Kék Iskola, Dunakeszi
1978 • Művelődési Ház, Budapest
1979 • Művelődési Ház, Dunaújváros
1981 • Mednyánszky Terem, Budapest (kat.)
1982 • Iskolai Galéria, Dunakeszi
1982 • Városi Művelődési Központ, Mór
1991 • Képcsarnok, Székesfehérvár
1989 • Charbonnières-les-Bains (FR).

2001 Gödöllői Iparművészeti Műhely
2002 Farkas Ferenc Zeneiskola, Dunakeszi
2008 Stoll’ Art Galéria, Budapest
Polgár Rózsa, Kossuth és Munkácsy díjas gobelinművésszel
2008 Képcsarnok Ferenczy Károly Galéria, Pécs
2008 Budapest Galéria Kiállítóháza, BudapestVálogatott csoportos kiállításai:

1959 • 4. Országos Iparművészeti kiállítás, Műcsarnok, Budapest
1968 • Textil-falikép '68, Ernst Múzeum, Budapest
1970, 1972, 1980 • 1., 2., 6., Fal- és Tértextilbiennálé, Savaria Múzeum, Szombathely
1972 • Mai Magyar Iparművészet 1., Iparművészeti Múzeum, Budapest
1973 • Magyar textilek, Manchester
1974 • I. World Crafts Exhibition, Toronto • Mai magyar textilek, Madrid
1975 • Jubileumi Iparművészeti kiállítás, Műcsarnok, Budapest • Tárgy és alkotója; Iparművészeti Múzeum, Budapest •Modern textilek a Savaria Múzeum gyűjteményéből, Graz • Modern magyar textilek, Sin'Paora Galerie, Párizs
1976 • Textilgrafika, Magyar Nemzeti Galéria, Budapest • Modern magyar textilek, London • Lipcse • Tunisz (Tunézia)
1977 • Magyar textilművészet, Helsinki • Linz • Nordjylands Konstmuseum, Aalborg (DK)
1978 • II. Quadriennále, Erfurt • Magyar textilművészet, Saint Nicolaus-templom, Koppenhága
1980 • A kéz intelligenciája, Műcsarnok, Budapest
1983 • A tervezés értékteremtés. Országos Iparművészeti kiállítás, Műcsarnok, Budapest
1988 • Eleven textil, Műcsarnok, Budapest
1990 • Pest megyei Iparművészeti kiállítás, Szentendre
1994 • 14. Magyar Textilbiennálé, Szombathelyi Képtár, Szombathely
1998 • Gödöllői Iparművészeti Műhely, Gödöllő.


FONTOS KÖZLEMÉNY!

Tisztelt Olvasóink, Támogatóink!

Ezúton tájékoztatjuk Önöket, hogy a 2016. Október 28-án megjelent önkormányzati hírlevélben valótlan információ jelent meg az alapítvány hangszereivel kapcsolatban.
Dunakeszi Önkormányzata nem támogatta hangszervásárlással a Szuppán Irén Művészeti Alapítványt, szervezetünk egyetlen olyan hangszert sem vitt el a Farkas Ferenc Művészeti Iskolából, amire az önkormányzat nyújtott volna támogatást. Az alapítvány tulajdonában lévő hangszerek elvitelére azért volt szükség, mert az intézmény vezetője az elmúlt években folyamatosan ellehetetlenítette a szervezet munkáját, végül még a termek bérlésére sem adott engedélyt, így kénytelenek voltunk oktatásainkat más helyszínekre áthelyezni.
Alapítványunk a valótlan állítás miatt Dióssi Csaba Polgármester Úrtól kivizsgálást és helyreigazítást kért!

Szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt a Dunakeszi Koncertfúvósokkal  közösen megrendezésre kerülő Adventi Hangversenyünkre, melyen fellép az alapítvány által működtetett Ifjúsági Szomfóniukus zenekar és Gyermekkórus  is.


           "SZERDAI KIS ÉLMÉNYZENE"            HANGVERSENY SOROZAT

​​A Dunakeszi Széchenyi István Általános Iskolával és A Dunakeszi Farkas Ferenc AMI-val közös szervezésben kerül megrendezésre immár harmadik éve ez az egyre népszerűbb hangverseny sorozat. Célja, olyan gyerekekhez, szüleikhez és érdeklődőkhöz eljuttatni a hangszeres, - és énekes komolyzenét, akiknek egyéb lehetőségük nem adatik meg a koncertek látogatására. A rendezvényeken a különböző meghívott vendégeken kívül fellépnek az Alapítványunk által támogatott művészeti csoportok, a Művészeti Iskola tehetségesebb növendékei, tánccsoportjai és a Széchenyi István Általános Iskola növendékei, művészeti csoportjai.


MINDEN KEDVES ÉRDEKLŐDŐT SOK SZERETETTEL  VÁRUNK !